Καίτε ξύλα εσωτερικά σε τζάκι, ξυλόσομπα ή ανοικτή εστία; Αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη μυρωδιά του καπνού; Διαβάστε πώς μπορείτε να το λύσετε με μία γεννήτρια όζοντος.
Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε μερικά σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν αρχίσετε να ανάβετε το τζάκι σας – και πώς να αντιμετωπίσετε την κατάσταση όταν υπάρχει καπνός. Με την αυξανόμενη τιμή του ηλεκτρισμού, πολλοί έχουν αρχίσει να βασίζονται περισσότερο σε εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης για να κρατήσουν τα έξοδα χαμηλά. Ωστόσο, χωρίς εμπειρία και θεμελιώδεις γνώσεις, είναι εύκολο να γίνουν λάθη.
Πώς αντιμετωπίζω τη μυρωδιά του καπνού;
Ας ξεκινήσουμε με άμεση βοήθεια όταν έχει ήδη συμβεί το πρόβλημα και υπάρχει μυρωδιά του καπνού: Το όζον λειτουργεί πολύ καλά για την αφαίρεση της μυρωδιάς του καπνού. Έχει χρησιμοποιηθεί από εταιρείες εδώ και πολύ καιρό, αλλά τώρα ακόμη και οι ιδιώτες μπορούν να αποκτήσουν μία γεννήτρια όζοντος και να μάθουν πώς να τη χρησιμοποιούν. Όσο πιο γρήγορα ξεφορτωθείτε την μυρωδιά, τόσο το καλύτερο, καθώς αυτό εμποδίζει τη μυρωδιά να διεισδύσει σε έπιπλα και πορώδη υλικά.
Ξεκινήστε ανοίγοντας τα παράθυρα και αερίστε καλά τον χώρο. Στη συνέχεια κλείστε τα παράθυρα και τοποθετήστε τη γεννήτρια στο δωμάτιο που έχει πληγεί περισσότερο. Δεν πρέπει να υπάρχουν λουλούδια, κατοικίδια ζώα ή άνθρωποι στο σπίτι κατά τη διάρκεια της χρήσης της γεννήτριας όζοντος. θέστε σε λειτουργία τη γεννήτρια για 1-2 ώρες, περιμένετε δύο ώρες επιπλέον αφού η γεννήτρια έχει σταματήσει, και στη συνέχεια αερίστε καλά το χώρο. Εάν η μυρωδιά έχει διαδοθεί και σε άλλα δωμάτια, μπορείτε να κάνετε μικρότερες απολυμάνσεις και εκεί – και ενδεχομένως να επαναλάβετε τον καθαρισμό στο δωμάτιο με το τζάκι ή την ξυλόσομπα. Σύντομες αλλά επαναλαμβανόμενες απολυμάνσεις είναι καλύτερες από μία μακρά απολύμανση. Μπορεί να υπάρχει μια μικρή υπολείπουσα μυρωδιά από την απολύμανση με το όζον, που μοιάζει με μυρωδιά πισίνας, αλλά δεν είναι επιβλαβής και θα εξαφανιστεί μέσα σε μερικές ημέρες. Όταν είναι χειμώνας, είναι λίγο πιο δύσκολο να αερίσετε το χώρο σας, οπότε πρέπει να προσέξετε να μην υπερβείτε τον χρόνο λειτουργίας, διότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη υπολείπουσα μυρωδιά.
Συμβουλές για τη σωστή ανάφλεξη και καύση:
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ελέγξετε είναι αν ο αποσβεστήρας είναι ανοιχτός. Μετά από βροχερό καιρό ή μετά από μια πτώση της θερμοκρασίας, μπορεί να δημιουργηθεί φράγμα στην καπνοδόχο, το οποίο εμποδίζει τον καπνό από το να ανέβει και να εξαφανιστεί. Αντίθετα, ξεκινά να εισρέει πίσω στο δωμάτιο. Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι σημαντικό να ζεστάνετε τον αέρα για να διαλυθεί το φράγμα πριν ανάψετε φωτιά. Εάν υπάρχει πολύ στάχτη στο τζάκι ή στην πόρτα της στάχτης, ή αν έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που καθαρίστηκε, μπορεί επίσης να εμποδίσει τη σωστή ροή του αέρα. Είναι επίσης σημαντικό να ξεκινήσετε τη φωτιά με λεπτά κλαδιά ή παρόμοια υλικά για να διασφαλίσετε ότι η φωτιά θα ανάψει. Η τεχνική είναι βασικά η ίδια, αλλά μπορεί να διαφέρει ελαφρώς ανάλογα με το μέγεθος του τζακιού – είτε πρόκειται για ένα σύγχρονο τζάκι είτε για μια ξυλόσομπα. Σε μια μικρή ξυλόσομπα, ξεκινήστε ανάβοντας μικρά ξύλα, κρατώντας την πόρτα της στάχτης ελαφρώς ανοιχτή και τοποθετώντας λεπτά ξύλα για να δημιουργήσετε θερμότητα και στη συνέχεια ανάψετε μεγαλύτερα ξύλα αργότερα.
Σε μία μεγαλύτερη ξυλόσομπα, αφού ελέγξετε τη ροή του αέρα, στοιβάξτε μεγαλύτερα ξύλα στο κάτω μέρος και σταδιακά λεπτότερα προς τα πάνω. Μπορείτε να ανάψετε τη φωτιά από την κορυφή χρησιμοποιώντας κλαδιά. Κρατήστε την πόρτα της ξυλόσομπας ελαφρώς ανοιχτή για τα πρώτα δεκαπέντε λεπτά και στη συνέχεια προσθέστε 2-3 κομμάτια ξύλου κάθε φορά μόλις το αρχικό ξύλο καεί. Και μην ξεχνάτε, το τζάκι και η ξυλόσομπα θέλουν προσοχή! Ελπίζουμε να έχετε όμορφες στιγμές μπροστά από το τζάκι σας!